A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нестерівський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Тиждень психології

Дата: 23.04.2021 15:18
Кількість переглядів: 97

       З 19.04 по 23.04 в закладі освіти проходив тиждень психологіі під гаслом: «Будь собою! Інші ролі вже зайняті!» Мета: створення умов для формування психологічної культури учнів та педагогів, покращення психологічного мікроклімату в школі.

      Тиждень психології  зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь освітній процес. А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють». 

       З першого ж дня  учнів старших класів були запропоновані завдання: «Розібратися в собі», «Зрозуміти інших», «Управляти собою», «Впливати на інших». Під час виконання даних завдань  вони вчилися долати власну лінь, дискутували про те, чому деякі люди постійно спізнюються,  як змусити-умовити себе прибирати в кімнаті, керувати увагою аудиторії, вибирати  професії чи роду діяльності тощо.

      Учні  молодших та середніх класів брали  участь в арт-марафоні  «Розмальовки антистрес – шлях до гармонії!» та занятті   «Арт –терапія  у житті кожного…« Малюємо щастя».

      Під час експрес-інтерв’ю, проведеного практичним психологом, вияснилося, що учні люблять рідну школу, із задоволенням відвідують навчальні заняття, захоплююче розповідають про те, щоб вони змінили в шкільному житті і які ноу-хау запровадили б у закладі.

      Так-як наймолодші школярі полюбляють ігри, то з ними було проведено розвивальне заняття «Я в навколишньому світі»,  на якому вони активно включалися у виконання пізнавальних вправ, а учні 3,4 класів практикували способи, за допомогою яких можна розвивати толерантність на занятті  «Толерантність починається зі школи».

      На інформаційному стенді протягом тижня  щоденно висвітлювався різноманітний матеріал: «Статуси на кожен день», «Хвилинка філософії…притчі для роздумів», «22 ефективні способи привести мозок в норму і повну готовнісь», також, розміщувались оголошення та завдання для учасників освітнього процесу, виставки дитячих робіт тощо.

      Дякуємо всім, хто активно долучився до проведення тижня психології!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора